Drama

Historien om Oliver, efter "Oliver Twist" av Charles Dickens
Gustav Gällsing spelade huvudrollen som Oliver i STA:s sommaruppsättning av ”Historien om Oliver”, baserad på Dickens roman.

Under åren har jag skrivit ett antal teaterpjäser, sketcher, sångtexter och annat som framförts av fria grupper.
    2022 jobbar jag färdigt min pjäs ”Borgmästaren”, ett historiskt drama med verklig grund. 
   Här är exempel på vad jag har arbetat med tidigare.

Inför Kulturskolans jubileum i Södertälje 2023 har tonsättaren Staffan Odenhall och jag skrivit en sång som ska ingå i en sorts vandringskonsert genom stan, med blåsare, sångare och hela baletten.  Den heter ”Sång vid Maren” (som är en pittoresk havsvik i stan).

”Nysnö – En rövarhistoria” blev klar i början av 2018. Den baseras på berättelser av en före detta missbrukare som är vit sedan ett par år.

Jag har skrivit ett antal sångtexter som tonsätts av Cecilia Q Öhrwall (2014). Vi har samarbetat tidigare, när hon tonsatte sångtexter som ingick i min dramatisering av Oliver Twist.

Några textexempel:      

”Fuga för väntrum”, en cabaret med sketcher och sångtexter skrivet för och om unga människor som väntar på att få komma in i livet. Skrevs för teaterelever vid Bergslagens Folkhögskola i Norberg. Premiär i december 2012.

”Äpplet och bananen”, en kortpjäs om kunskap, skrev jag på uppdrag av Rikskonserter, för att spelas vid konferenser om kultur i skolan under 2010.

”Berättelsen om Oliver” är min dramatisering av Dickens klassiker Oliver Twist. Den spelades i Södertälje sommaren 2008, uppsatt av Sommarteatern med Hans Qviström som regissör.
Ett pjäsmanus kan beställas från Drama Direkt, som drivs av Dramatikerförbundet. 

Gnesta på liv och död!” Det blev det slutliga namnet på cabareten som sattes upp på Elektron i Gnesta. Texterna skrevs främst av elever från högstadiet. Jag var där och coachade dem fram till sketcher och sångtexter.

Och längre tillbaka så… (pdf)

Klart och tydligt