Om mig

Allt går att förklara och levandegöra. Jag tror faktiskt det. Det handlar om att behandla ämnet med omtanke, känsla och hantverkskunnande. 

Så marknadsförde jag mig själv som frilansjournalist, under 30 år. Jag vinnlade mig om att alltid lämna ifrån mig välskrivna reportage och artiklar, intresseväckande och med närvaro och gestaltning. 

Jag jobbade ofta med att sätta mig in i komplicerade saker, intervjua experter och forskare, och gestalta deras insikter så att fler skulle förstå och intressera sig. Bland favoritämnena fanns arbetsmiljö och arbetsliv i vid bemärkelse – sociala villkor, rök och damm, stresshantering och yrkesinnehåll. Reportage ute i verkligheten var det bästa i yrket.

Bland mina uppdragsgivare på senare år fanns Här & Nu, Arbetsmiljöforskning.se (där jag även ingick i redaktionen), Bygg-Ettan, Magasin A-liv, Kulturskolan Magasin, Sunt Arbetsliv,  Ica-Kuriren, Unionens tidning Kollega, miljötidningen Syre, tidningen Ducatus och Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Jag har varit journalist sedan 70-talet och frilans sedan 1989. Det blir också andra sorters texter. En poäng med att frilansa var att få blanda – jag skriver även teater, sångtexter och annat. Det har blivit ett tiotal teaterpjäser som satts upp av fria grupper. Jag har samarbetat med Musikteater 89, Kappsäcksoperan och Sommarteatern i Södertälje. 

Jag är fortfarande egenföretagare med F-skattsedel men söker inte uppdrag aktivt. Är fortfarande medlem i Journalistförbundet och Publicistklubben.

 073-600 20 62    roland@cox.nu

Facebook: https://www.facebook.com/rolle.cox/

Skype: roland@cox.nu

Roland Cox Reportage
Viksängsvägen 26
152 57 Södertälje

Sajten ligger hos FS-Data och är gjord i WordPresstemat Twenty Fourteen