Tappad app

Min fiffiga inspelningsapp till mobilen upphörde att fungera när jag uppgraderade till nya Android-versionen. Ett måste för en journalist att kunna spela in telefonsamtal ibland.

Ingen tar ansvar. Samsung skakar av sig. Killer Apps skakar av sig.

Det var annorlunda förr, då kunde man sätta en sugproppsmik på bakelitluren. Det fungerade halvdant.

Total Recall heter den fiffiga appen som jag köpte av det amerikanska företaget Killer Apps. En app döpt efter en Schwarzenegger-film och ett företag som är döpt som ett punkband. Verkar det seriöst?

Appen kostade 65 spänn och efter det obligatoriska inledningsstrulet så funkade den, den spelade snällt in allt jag ville och sparade samtalen som ljudfiler som kunde tankas över till datorn som underlag för intervjuskrivande. Det kändes som om jag hade kommit fram till slutet på mitt långa sökande efter Den Ultimata Lösningen.

Det höll i ett halvår.

Sen faller jag alltid för frestelsen att uppdatera saker och ting. Jag upptäckte att Androids nya version hade kommit. Den heter 4.0.3 och kallas för det hippare Ice Cream Sandwich. Det tog ett par timmars nedladdning och installation så var det klart. En del appar fick installeras om, men allt gick igång. Det kändes som om glassmackan var lite snabbare än den gamla versionen.

Men min viktigaste app dog.

Nu riktar jag en bön till Killer Apps-nördarna och Samsung-kapitalisterna: FIXA DET HÄR!!!

Tack på förhand.